EPLAN/CAD Engineer

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

De uitdaging

Als EPLAN/CAD Engineer ben je verantwoordelijk voor het detail ontwerp van elektrotechnische installaties en werk je eenvoudige en complexe technische ontwerpen uit tot technische tekeningen in EPLAN of Autocad. Je analyseert de klantvraag en bepaalt welke materialen en componenten toegepast gaan worden om de oplossing te realiseren. Naast het ontwerpen verricht jij je ook op werkvoorbereidingstaken. Je werkt voornamelijk in projectteams en soms op meerdere projecten tegelijkertijd. Hierbij ben je in staat om zelfstandig te werken, te adviseren en in samenwerking met het projectteam oplossingsrichtingen te bepalen en levert een herkenbare bijdrage aan het succes van het project! Je rapporteert hiërarchisch aan de lijnmanager en in de projecten aan de projectmanager.

 

Wat ga je doen?

 • Je werkt afhankelijk van de grootte van het project zelfstandig aan het project of maakt deel uit van een projectteam E&I-engineering. 
 • Je ontwikkelt het E&I–ontwerp aan de hand van de technische specificatie en projectgegevens (P&ID, verbruikerslijst, plattegronden, etc.) en werkt deze uit in elektrische schema’s met behulp van EPLAN en CAD/CAE-systemen. Bij de detailengineering houd je rekening met wettelijke richtlijnen en bijbehorende normen, bedrijfsvoorschriften en standaarden.
 • Je werkt elektrische installaties in geprefabriceerde schakelstation ontwerp uit en ontwerpt voedings- en besturingspanelen en bent tevens verantwoordelijk voor revisiebeheer.
 • Je stelt projectdossiers samen, archiveert en beheert belangrijke documentatie, tekeningen en handboeken ten behoeve van de installatie. 

 

Jouw profiel

 • Minimaal een afgeronde opleiding op MBO 4 niveau in een passende richting, zoals Energietechniek, Elektrotechniek of Automatiserings-Energietechniek.
 • Kennis van elektrotechnische richtlijnen (laagspanningsrichtlijn, machinerichtlijn, EMC -richtlijn en ATEX -richtlijn) en normen (NEN-EN-IEC 60204-1, NEN1010, etc.) en kennis van industriële besturingssystemen is een pré.
 • Ervaren met het ontwerpen van elektrische installaties en voedings- & besturingspanelen met de daarbij horende materiaalkennis.
 • Aantoonbare werkervaring met Eplan P8 en AutoCAD.
 • Je hebt affiniteit met de olie en gas of energiesector. Kennis van de Shell DEP is een pré.
 • Goede beheersing van de Engels taal 
 • Je bent communicatief, proactief, kwaliteitsgericht en kunt goed plannen en organiseren.
 • Je bent creatief, oplossings- en klantgericht.

 

Wat bieden we jou? 

Een uitdagende functie met mogelijkheid to verdere groei bij een ambitieuze en internationale organisatie, met een grote diversiteit aan projecten en installaties. Een plek in een enthousiast en zelfstandig team, waar samenwerking en continu verbeteren centraal staan.

 • Een marktconform salaris, naar ervaring en opleiding.
 • 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

VONK

VONK is een onafhankelijk ontwerp- en bouw contractor én systeem integrator voor de olie en gas industrie. Onze core business is de (her)ontwikkeling  van productie faciliteiten zoals olie productie-locaties, gas-to-liquid fabrieken en raffinaderijen. Onze organisatie is gespecialiseerd in tailor-made oplossingen. 

We voeren multi-disciplinary en EPC (Engineering, Procurement and Construction) projects uit, vaak in verafgelegen locaties en onder zware omstandigheden. We zijn bekend met raffinaderijen en onshore en offshore productielocaties.

 

Heb je interesse?

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen Merijn van Mourik, Managing Director, op +31 6 5257 0165. Heb je vragen over de procedure, bel dan met recruitment op +316 5523 9618.

Als je belangstelling hebt kun je ook direct reageren! Klik op de ‘Apply’ button bovenaan de vacature en stuur je cv en motivatie.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onderhevig aan onze intern beleid, worden alle toegestuurde documenten naar aanleiding van deze vacature beschouwd als de onze.

 

Acquisition in response to this vacancy is not appreciated.

Subjected to our internal policies, all sent documents in response to this vacancy will be considered our own.

Top